Dött vare här!! Jag har lov, jag har öroninflammation, jag har fortfarande baciller i hela mig och jag har legat hemma sjuk i flera dagar och missade därmed min Lundresa. Det går bra nu.
 
Hade hur som helst en väldigt mysig helg, trots att jag legat hemma å varit sjuk. Jättemysig myskväll bara mamma och jag i Fredags, vi åt fisk och drack vin och tittade på film. Har dessutom haft fint sällskap här hemma hela helgen, vilket också gjort mina baciller lite lättare att hantera.
 
Så jut nu kryar jag med goda frukostar, bra serier och pirr i magen. Vilket funkar det med. Även om dessa baciller kom ovanligt olägligt och bajsigt.
Japp, såhär startar jag mitt lov.. Bakterier har invarderat min kropp och jag spenderar fredagseftermiddagen i soffan med tilltuggen på bilden ovan. Helt okej, om det inte vore för att min hals gör ontont. Såååå skönt med sportlov nu i alla fall, har lämnat in två uppsatser idag, en jag är nöjd med och en jag är mindre nöjd med. Så får vi se hur långt det räcker. Skönt att äntligen kunna slappna av lite i alla fall!! Det behövs verkligen!
 
Ikväll ska jag och mamma ha hemmamys, bara vi två! Pappa och Sofia har åkt till fjällen. Det blir fisk till middag, princesstårta till efterrätt och film! Bästa fredagkvällen. Bortsett fårn att jag e sjuk.
Solen har fortsatt att skina även idag, och det gör mig på så bra humör! Tänkte bara titta in en snabbis såhär innan jag ska sova. Tala om att min dag har varit bra, att träningen var rolig och att jag fick ett A på min entreprenörskapsuppgift, vilket ägde. Imorn är jag inte hemma på kvällen, så blir ingen bloggning då!
 
Puss
 
 
Sicken himla bra dag det har varit! För det första: SOL hela dagen!! Gud det behövde jag verkligen i detta fruktasnvärt gråa och tråkiga väder! För det andra så har jag varit sådär pepp tack vare den braiga helgen, den gav mig lite energi! Första lektionen gick dessutom superbra, och mina tjejer var duktiga på träningen!
 
Nu är det 4 dagar kvar innan sportlov, och 1 vecka kvar innan jag åker till Lund!! Det går bra nu!
Har haft en sjukt bra helg, med utgång, biljard, sköna människor och mys! Nu är jag lagom trött efter en natt med bara två timmars sömn, och ska krypa till kojs :)
 
Natti!
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
 
 
 
 
 
 
Sicken bra dag det varit! Startade morgonen med att komma ner i köket och se mammas årliga Alla ♥ Dagpynt i köket. Sååå fint, och ett doftljus fick jag med :D Doftar hur gott som helst, och det står nu och brinner för fullt i mitt rum! Skolan gick rätt bra, och efter fikade jag med mina hjärtan! Åkte till gymmet och hängde där en timme, körde slut på mina armar. Träffade Richard där också, så fick lite gymsällskap :) Roligt!
 
Nu sitter jag i min säng, har ätit en supergod middag och unnat mig en ansiktsmask som jag köpt av Bell i min klass. Tänkte faktiskt titta på en film som omväxling. Dagen till ära! ;)
 
Hoppas er dag var superduper mysig!
Detta är vad ni får i bildväg idag. En rätt så nöjd Frida innan jag gick till bussen imorse :) Faktiskt ett rent under att jag lyckas skriva ett inlägg idag över huvud taget, min dator ville inte alls sammarbeta ikväll!
 
Torsdagen är i alla fall snart slut, och imorn går vi in på fredag och helg. Det är sinnerssjukt hur fort veckorna går nu. Och jag är lika förvånad i slutet på varje vecka, haha! Efter den här veckan är det bara en vecka kvar till sportlov, och prisa gud vad skönt det ska bli. D.e.t   b.e.h.ö.v.s !! Skoldagen flöt på rätt bra, bara två lektioner idag vilket var skönt. Stannade kvar i skolan efter och pluggade, skrev klart en uppsats. Skönt att bocka av den från listan. Två stora uppsatser som ska in nästa fredag, så det är vad jag kommer att lägga fokus på nu!
 
Imorn är det inte vilken fredag som helst, det är faktiskt alla hjärtans dag också! En utav mina favoritdagar, tycker det är en så fin dag :) Ltie extra kärlek till allt å alla. På tal om hjärtan så ska jag fira denna fina dag med mina fina vänner! Vi ska fika efter skolan! Sedan blir det nog gym, om jag orkar :) 
Oktober

Jag firade in Oktober med en hostförkylning. Gick hemma några dagar och myste i mysiga kläder, drack latte och te, bakade scones och skypade med han som bor sådär långt bort. Sen plötsligt, utan förvarning alls, så fick jag för första gången mitt hjärta krossat, av han som hade gjort mig så otroligt glad i en månad. Även om jag tycker att det förövrigt är ett jävligt fånigt uttryck, så kan jag nu i alla fall förstå vad det innebär. För aldrig har jag vaknat på morgonen och känt att det inte finns någon som helst anledning till att gå upp, å aldrig har jag gråtit så många tårar på en kväll. Inte fören då. Och en måndagkväll så messade jag Micke och skrev att han var tvungen och komma hem till mig, för jag visste inte vad jag skulle göra. Och det gjorde han, trots att han skulle åka till USA dagen efter och inte ens hade börjat packa.
Sedan tog jag en dag i taget, fokuserade på allt annat, älskade alla som var nära mig. Hade fuldagar och findagar. Tog extremt mycket bilder på mig själv. Tävlade med småtjejerna, som tog hem 2 medaljer. Men usch vilken jobbig månad.
 
November
November var en månad av blandade känslor. Det hände mycket roligt, jag var bland annat och såg Imagine Dragons live, en grym upplevelse. Det var okej att börje jul och vintermysa, md clementiner, te och tända ljus.
Firade Halloween med sköna människor, och även om kvällen inte blev precis som vi tänkt oss så var det en bra kväll. Åkte kryssning med ännu fler sköna människor, galet rolig dag och kväll.
I skolan stressade jag, och i takt med att uppsatserna och proven blev fler och svårare, så blev min hjärna lite för full på all information, logistik, och känslor och en dag i skolan så pallade jag inte alls mer. Ingenting kändes roligt, tårarna bara rann och rann, och trots att jag hade så mycket att se fram emot så kunde jag inte känna någon glädje. Jag antar att det är sånt som händer, när hjärnan blir lite för full och tiden lite för knapp.
I mitten på månaden så tog jag äntligen med mitt körkort, och den friheten och lättnaden är svår att sätta ord på. Några dagar senare fick jag en halsfluss från helvetet, och bloggen låg nere i över en vecka. Trots körkortet och peppiga konserter så var helt enkelt November en tung månad.
 
December
Äntligen juletider! Åt risgrynsgröt till frukost mest hela tiden. Spenderade även mycket tid i gympahallen, dagsläger med mina killar samt titta på JSM i uppsala bland annat. Finaste Ronja bodde här några dagar, något som helt klart förgyllde min tillvaro! Jag kom en en gång underfund med att livet är så sjukt orättvist ibland, och att det suger att inte kunna göra något åt saken. Hade några deppdagar, pekade fuckyou åt kameran trots att man inte får och försökte hänga med i alla förvirrande danssteg.
Tillslut blev det äntligen lov. Och julafton. Min julafton var så fin, hos mormor och morfar firade vi den med min fina släkt! Röd klänning bar jag, och superfina julklappar fick jag. Inte många dagar efter satte jag mig på ett tåg till Göteborg. Firade in det nya året, umgicks med min bästa vän, och festade mest hela tiden kändes det som. En otroligt bra vecka!
 
Mitt år 2013
Det tog lite tid.. Men nuså e det klart! Min sammanfattning. Helt ärligt, så är jag inte helt nöjd med 2013. Måååånga fina stunder finns det, inte minst de fina resor jag fick uppleva, det väger utan tvekan upp. Men det har också varit så många stunder av förvirring, ledsamhet, tårar, ilska och misstag. Jag är missnöjd över den jag har varit under år 2013. Och visst låter det deppigt och tråkigt, men så är det. Och visst har jag lärt mig massor utav allt som 2013 har fört med sig, saker som jag nu kan bära med mig resten av mitt liv. Allt kommer jag bära med mig.
 
Jag ser fram emot fortsättningen av 2014, och jag ska se till att det blir ett riktigt bra år. Jag har så mycket framför mig under detta år, och det ser jag fram emot. 2013 fick bli ett år som hjälpte mig å se till att resten av mina år blir bra. Jag antar att det behövs också.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Bra start på dagen!! Fruktsallad, muuuums! Idag är jag ledig, sååå välbehövligt! Ska plugga lite, gymma ikväll, och titta på resor tills sommaren! Det är ungefär mina planer för dagen :)
Så skönt!
För när jag drar i det så välbekanta handtaget till ytterdörren, och kommer in i den lilla hallen. För att sedan dra i den andra likadana dörren. Och den där lukten slår emot mig, lukten som andra skulle kalla äcklig, men som för mig är den lukten som gör mig lugn. När jag går upp för trapporna som jag gått upp för så många gånger förut. Sätter min väska på läktaren, ser alla dem som alltid kommer att vara en del av mitt liv, dem som jag tycker så mycket om. Mina fötter mot golvet känns så naturligt som det kan bli. Och när jag vet att ingen där begär att jag ska vara något mer än vad jag är just då, det mest naturliga som finns.
 
Då vet jag att jag är lycklig, lyckligt lottad som får vara en del av allt detta. En del av något som inte går att sätta ord på. Då kan jag för en stund släppa det som gör ont. Då vet jag vem jag är. Då är jag fri.
 
 
Nu säger jag med glädje hejdå till 6 och gör mig redo för vecka 7. Kort och gott, jag hoppas helt enkelt på en betydligt bättre vecka än denna som varit. Punkt.
 
Min lördag blev faktiskt riktigt bra! Pensionärerna gjorde mig glad, det var trevligt att få sitta å prata å ha trevligt och tiden gick snabbt. Hemma så träffade jag Mathilda som jag inte sett på hundra miljarder år, så roligt! Har ordnat mitt egna lilla minispa, med badkar och ansiktsmask! Bara kopplat av.
 
Sedan tittat på både melodifestivalen och gaygalan med Mathilda och Sofia, samtidigt som vi åt chokladfondue!! MUMS!
 
Och som vanligt så är det lite kass kvalitet på bilderna, med det får ni överleva med :) Godnatt!
Fredagen börjar lida mot sitt slut, och i takt med att minutrarna tickar på och klockan börjar närma sig midnatt så blir mina ögonlock allt tyngre. Och medan andra är ute och festar, eller hänger med någon kompis eller gät någonting annat spännande så sitter jag hemma utan att göra något märkvärdigt alls. Efter en tung vecka behövdes nog det, även om jag måste erkänna att det känns lite småsegt att spendera fredagkvällen framför Skavlan med en bok i handen. Lite... pensionärsvarning över det hela, måste jag nog säga.
 
Men det var vad kvällen bjöd på, och jag har ätit supergod middag. Kött, pommesfrites och bea. Jag har fått känna av tristess och för lite att göra, något som inte händer allt för ofta nu för tiden, och jag kan gå och lägga mig lagom sent, och förhoppningsvis känna mig utvilad imorn. Så kvällen har varit bra ändå, tycker jag. För man måste ha lite tråkigt ibland, tror jag faktiskt. Så säger alltid mamma, hihi.
 
Men är det inte konstigt hur jag har varit så stressad under veckan, och bara längtat efter denna fredagkväll, där jag bara skulle få sitta i soffan och ta det lugnt. Inga krav eller måste. Också när jag väl sitter där, så visst är det skönt ett litet tag, men efter bara några minuter kryper det i mig. Jag förbannar mig själv å undrar varför inte jag också hittar på någonting fartigt och roligt och galet, 18 år och full av energi som jag är (eller borde va). Det är konstigt. Sen tänker jag, och inser att en till inbokad grej den här fredagen hade troligtvis inte alls gjort någon nytta ändå, tvärtom. Hade jag hittat på något galet å planerat in ännu en grej så hade jag längtat efter soffan ändå. Herregud som jag velar, herregud vad jag skriver en massa nonsens. Om någon vill sammanfatta min poäng med detta inlägg, så varsågod, jag förstår den då inte i alla fall.
 
Kanske kände jag bara för att skriva lite innan jag skulle sova, och kanske är jag rätt nöjd med kvällen ändå. För jag bestämmer att jag ska va det. Kanske lönar det sig i längden att ha lite tråkigt, kanske var det precis vad jag behövde ikväll. För att hämta nya krafter.
 
Godnatt.
 
Mums filibabba, vilken lyxfrukost jag åt imorse! Fruksallad och vitaminer for the win!
 
Idag har jag bara en lektion mellan 15 och 16, vilket resulterade i en sjuuuukt härlig och bra förmiddag här hemma. Sov till 08:30 ungefär, då jag vaknade av mig själv. Åt frukosten på bilden ovan, tittade lite på teve, vek tvätt och läste bloggar. Pluggade lite på mitt gymnasiearbete. Tog mig sedan ut på en promenad med bästa mamma, och åt lunch för att sedan bege mig mot skolan :)
 
Lektionen var verkligen ingen jobbig lektion. En snabb liten föreläsning om andningen, samt ett litet experiment som innehöll vaniljsås och saliv... Hehe, fråga inte. Dagen avslutade med ett tufft men skönt benpass på gymmet med Micke, och nu ligger jag nöjd med trött i min säng. Ätit lax till middag, å ska nu bara läsa å slappa innan läggdags. Har cirka 70 sidor kvar i sista delen av Torka aldrig tårar.
 
Puss!
För bara några dagar sedan så läste jag ut en bok som heter Gone- Light, som handlar om hur ett område i USA blir avskiljt från omvärlden av en osynlig vägg, och hur alla över 15 år försvinner. Bara barn 0-15 lämnas kvar på en plats, avskärmad från omvärlden, och barnen börjar utveckla superkrafter. Det var den sista boken, i en serie på 6 delar, och det är nog de bästa böckerna jag läst i mitt liv. Framför allt så blev jag imponerad och fascinerad av att författaren har lyckats skriva på ett sätt, som gör att när de sista raderna i boken är lästa känns det som att allting har hänt på riktigt. Tanken blev liksom lite "varför har jag inte läst om det här någonstans?". Trots att boken är en SciFi-bok, rakt igenom.

Idag började jag läsa sista delen av "Torka aldrig tårar utan handskar", jag blir så otroligt berörd precis som jag blev när jag läste de två andra böckerna. Och jag kan inte för mitt liv förstå, hur man någonsin kan nedvärdera någon annan människa, mena att en person är mindre värd än någon annan. Framför allt inte på grund utav någons läggning. Det skrämmer mig att detta bara är för 30 år sedan. Men mest av allt så kan jag inte sluta tänka på, hur en så extrem SciFi-bok som jag avslutade för några dagar sedan, kan kännas verkligare än denna sanna historia som Jonas Gardell beskriver. För så overkliga är sådan typer av värderingar för mig. Historia skrämmer mig ibland.
Dagens höjdpunkter: träning med tjejerna, Nallen från pappa som låg på sängen när jag kom hem och oboy!♥
 
Det har varit en tuff dag. Jag har gått runt med en ständig klump i magen och gråten i halsen. Trots att skolan ändå gick okej. Trots att jag fick tillbaks en uppsats med ett B på. För vad gör man när man pluggar och pluggar och jobbar och jobbar för att få bra betyg, och det ändå inte räcker till? När alla lärare säger "du är duktig Frida, du är jätteduktig, varför kan du inte vara nöjd?". När duktig inte längre är tillräckligt, för det finns inte en chans att jag kommer in på psykologprogrammet med ett B på en uppsats, definitivt inte på flera. Och att göra mitt bästa räcker inte längre till, tydligen. Så då går jag runt med en klump i magen och gråten i halsen, för jag orkar inte prestera sådär hårthårt hela tiden i flera månader till, och sedan få det uppstoppat i mitt face på ett papper som säger att "nejdu, det var inte tillräckligt. Det var inte bra. Att vara duktig räckte visst inte".
 
Jag måste säga att jag är väldigt nöjd med dagen, och helgen över huvud taget faktiskt :) Att gymma idag var så otroligt skönt, kändes så bra efteråt. Att jag dessutom fick gymma med mamma och Sofia var ju guld bara det :D Annars har jag spenderat dagen med att slappa i sängen, göra och äta bananpannkakor och prata om resor till sommaren med familjen!
 
Nu laddar jag inför vecka 6, tror det blir en bra vecka :) Puss